čtvrtek 3. ledna 2013

Vepřové Fajitas s kuskusem

Některé z vás určitě toto jídlo znají z mexických restaurací. Já osobně ho miluju s tortilou, ale doma se mi s ní dneska nechtělo moc patlat, ale jsem vlastně ráda, protože jsem zjistila, že s kuskusem je to přímo luxusní :) Taky super jídlo do krabiček, kdo si dělá jídlo s sebou. Dá se jíst i za studena.

/recept je zhruba na 5 porcí, obvykle doma vařím pro všechny/

Potřebujeme:
  • vepřové maso /já použila vepřovou kýtu/
  • 2 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červenou papriku
  • 1 zelenou papriku
  • 3 lžíce oleje
  • 1 chili papričku (můžete dát i víc, ale nechtěla jsem to přehnat)
  • koření dle chuti, já použila sůl, pepř, sladkou i ostrou papriku a mojí milovanou kořenící směs Argentina
  • kuskus
  • vývar nebo bujón na přípravu vývaru

Vepřové maso si nakrájíme na nudličky dáme do mísy a okořeníme - já tím začala, aby se maso trošku odleželo a bylo chuťově výraznější. Přidáme 3 lžíce oleje, promícháme a necháme odstát.
Teď si nakrájíme obě papriky na nudličky, přibližně stejně velké, jako je maso. Nakrájíme si i cibuli na větší kusy. Já jsem jí rozpůlila a potom krájela na plátky. Potom při smažení se krásně rozdělila.
Když máme všechno připravené, dáme si namočit kuskus do vody, dle návodu na obalu.
Můžeme začít smažit. Na rozpálené pánvi osmažíme maso, když se zatáhne, přidáme cibuli a česnek /můžeme ho nakrájet nebo rozmačkat/. Když se cibule rozpojí, přidáme i papriku a necháme dosmažit tak, aby zelenina byla měkká a maso hotové.
Mezitím než bude maso hotové si ohřejeme vývar nebo připravíme vývar z kostky, když je vývar vroucí, přelijeme jím kuskus a necháme ho dojít. Kuskus můžeme hned podávat - žádné další koření se nemusí přidávat.
Když máme kuskus i maso hotové, můžeme podávat.

Dobrou chuť :)


Vepřové Fajitas s kuskusem
 

Žádné komentáře:

Okomentovat